Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για το θάνατο της 19χρονης εγκύου χθες το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη. Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Για τη διαχείριση του περιστατικού από την πλευρά του ΕΚΑΒ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και το πόρισμά της αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Παράλληλα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, για να διερευνηθεί, αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού από το Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι η πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε χθες στις 8.30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έγινε στη 11.00 π.μ. Η περιγραφή των συμπτωμάτων δεν παρέπεμπε σε επείγον περιστατικό, καθώς καταγράφηκε ως “καταβολή δυνάμεων” από το τηλεφωνικό κέντρο, γι’αυτό και δεν ανέβηκε στη λίστα άμεσης εξυπηρέτησης.

Μία ώρα και 35 λεπτά αργότερα, στις 12.35 μ.μ., έγινε η δεύτερη κλήση προς το ΕΚΑΒ. “Κάντε γρήγορα, η κοπέλα γεννάει“. Αμέσως έφυγε κινητική Μονάδα του ΕΚΑΒ, με γιατρό, από την Αρτέμιδα και έφτασε στο σημείο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της. Ξεκίνησε η εφαρμογή καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ), χωρίς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ“, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον απόηχο της σοβαρής καταγγελίας των συγγενών της 19χρονης, αλλά και μόλις δυο 24ωρα από το περιστατικό του θανάτου 63χρονης γυναίκας που κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κω, σε καρότσα φορτηγού, ελλείψει ασθενοφόρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω