Στο αυριανό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που θα λάβει χώρα στην Κεντρική πλατεία, συμμετέχουν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συγχαίρουμε τους συναδέλφους Ιιατρούς και υπόλοιπους Υγειονομικούς των Κέντρων Υγείας στο νομό μας για την τεράστια προσπάθεια και την αυταπάρνηση που καταθέτουν αυτές τις μέρες για να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών του νομού μας. Συγχαίρουμε επίσης τους Ιατρούς και Υγειονομικούς των Νοσοκομείων της Λάρισας που κατάφεραν να βγάλουν προγράμματα και ανταπεξήλθαν σε συνθήκες αποκλεισμού.

Συμπαραστεκόμαστε σε όσους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, όσους είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, σε όσους παλεύουν να ορθοποδήσουν στηριζόμενοι σε συγγενείς, γείτονες, φίλους, συναδέλφους από σωματεία, συλλόγους.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή και αξιοποίηση της χρηματικής βοήθειας 10000 ευρώ που έχει αποστείλει η ΟΕΝΓΕ μέσω της ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας για τους πληγέντες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Οι σύλλογοι Ιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Λάρισας θα διαθέσουν σημαντικό ποσό.

Η λαϊκή αλληλεγγύη και η στήριξη που εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες στον Θεσσαλικό κάμπο βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την κρατική αδιαφορία για την απαραίτητη προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας του λαού.

Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεών μας ήδη επικοινωνήσει με τους συναδέλφους μας στις δομές υγείας της Λάρισας για να ενημερωθούμε για τα προβλήματα και τη συνολική κατάσταση που επικρατεί. Έχουμε επισκεφθεί χώρους φιλοξενίας απεγκλωβισμένων και άστεγων και ενημερωθήκαμε για την υπάρχουσα κατάσταση.

Δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει ότι ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά βρίσκεται χωρίς συντονισμό και οργάνωση, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και άμεσα τις ανάγκες του λαού από μία φυσική καταστροφή.

Η νέα υγειονομική κρίση είναι εδώ και απατούμε:

Νέα πτέρυγα του Γενικού , σχεδιάγραμμα, γιατί δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Επίσης σίτες , παράθυρα ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝΛ και των Κέντρων Υγείας. Το Νοσοκομείο βρίσκεται στο ποτάμι που έχει μετατραπεί σε έλος.

Προκήρυξη των περισσότερων από τις 100 κενές θέσεις Ιατρών στα Κέντρα Υγείας του νομού μας, και τις εκατοντάδες κενές θέσεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

Προκήρυξη όλων των κενών θέσεων Ιατρικού, Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.

Νέοι σύγχρονοι οργανισμοί με αναθεώρηση προς τα πάνω και αύξηση των θέσεων Ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού στις δομές του Νομού μας. Επαναφορά του οργανογράμματος στις 180 θέσεις Ιατρών του ΓΝΛ πριν τις περικοπές των μνημονίων του 2012 που μείωσαν τις θέσεις Ιατρών στις 120.

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και απαιτούμε:

  1. Να προκηρυχθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων των δομών υγείας της Θεσσαλίας.
  2. Να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες (έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων) όλοι οι γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που έθεσαν υποψηφιότητα στις λιγοστές θέσεις που προκηρύχθηκαν πρόσφατα για τις δομές υγείας της Θεσσαλίας.
  3. Έκτακτες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και ενίσχυση των κινητών μονάδων υγείας και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
  4. Να εξασφαλιστούν ομάδες ταχείας παρέμβασης, συγκροτημένες κυρίως από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την παροχή άμεσης συμβουλευτικής υποστήριξης και βραχείας διάρκειας ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό, ομαδικό και κοινοτικό επίπεδο.
  5. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες υγείας του πληθυσμού που δεν μπορεί να μετακινηθεί.
  6. Απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των πασχόντων.
  7. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και Κ.Υ. Να επιδιορθωθούν άμεσα οι ζημιές που έχουν προκληθεί. Να χορηγηθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες λειτουργίας τους. Να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
  8. Να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το Κ.Υ. Παλαμά. Άμεσα να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στρατιωτικού τύπου για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων υγείας και διάθεση φαρμάκων σε όσους χρειάζονται με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ.
  9. Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας. Επίταξη ξενοδοχείων για τη φιλοξενία των πλημμυροπαθών για όσο διάστημα απαιτηθεί.
  10. Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ενισχυθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό οι υποστελεχωμένες μονάδες Δημόσιας Υγείας για να εξασφαλιστεί η αναγκαία παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραγόντων, η επιδημιολογική επιτήρηση και οι επιπτώσεις των μολυσματικών ασθενειών στην υγεία του πληθυσμού, δεδομένου ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδανικές για την μετάδοση ασθενειών όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου κ.λπ.

Συμμετέχουμε αύριο Σάββατο στις 15/9 στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 12:00 Κεντρική Πλατεία.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω