Σε αμπελώνες που επλήγησαν από το χαλάζι της περασμένης Κυριακής βρέθηκε την Τετάρτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μαζί με αγρότες είδε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος και συζήτησε μαζί τους την κατάσταση που δυστυχώς επιδεινώθηκε μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν, αλλά και τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της αυτοψίας, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εικόνα που αποκόμισα από την επίσκεψή μου σε αμπελώνες που χτυπήθηκαν από το χαλάζι είναι αν μη, τι άλλο, αποκαρδιωτική. Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται πλέον κανόνας και όχι εξαίρεση, με τους αγρότες να δέχονται αλλεπάλληλά χτυπήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το Δαμάσι είναι και μία σεισμόπληκτη περιοχή που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για το λόγο αυτό η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από το νέο πρόβλημα που προέκυψε με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Ζητούνται έκτακτες λύσεις για μία περιοχή σε έκτακτη ανάγκη. Εδώ και τώρα να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια του κανονισμού του ΕΛΓΑ για ανθρώπους που πριν από μερικούς μήνες έχασαν τα σπίτια τους και τώρα απειλείται και το βιός τους.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει διάθεση από πλευράς κυβέρνησης. Προτείνουμε να δοθεί άμεσα προκαταβολή από τον ΕΛΓΑ με συμψηφισμό οφειλών προς τον ασφαλιστικό φορέα, με αποζημιώσεις παρελθόντων ετών. Παράλληλα πρέπει να ελαφρυνθούν σε κάθε δυνατή καλλιεργητική υποχρέωση οι πληγέντες, όπως για παράδειγμα να απαλλαχθούν από την καταβολή αρδευτικών τελών. Αναμένουμε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης γιατί το διακύβευμα πλέον είναι η επιβίωση χιλιάδων οικογενειών.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω