Το εκλογικό του κέντρο στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής ο απερχόμενος Δήμαρχος Λαρισαίων κι εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης.

Στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε ως «την μεγαλύτερη κρίση στην σύγχρονη ιστορία της Λάρισας, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη και την Θεσσαλία με τις πλημμύρες».

Επανέλαβε πως βασικός στόχος ήταν «να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις». Αναφερόμενος στην αντίδραση του Δήμου Λαρισαίων στην πρόσφατη κρίση, ο κ.  Καλογιάννης, τόνισε ότι «η άμεση κινητοποίηση, ο αποτελεσματικός συντονισμός των δημοτικών και των ιδιωτικών δυνάμεων, με αρχές και  φορείς αλλά και η ιδιαίτερα συγκινητική συμμετοχή των  εθελοντών ήταν αυτά που περιόρισαν τις συνέπειες στο ελάχιστο».

Αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα στήριξης ύψους 6,1 εκατ. ευρώ  προς τους πλημμυροπαθείς, αλλά και στην οργάνωση της επόμενης ημέρας για την πόλη και τον Δήμο. Τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου  φορέα διαχείρισης υδατικών πόρων του ποτάμιου και παραποτάμιου συστήματος από τις πηγές μέχρι την εκβολή του. Μίλησε αναλυτικά για την επόμενη ημέρα στην πόλη αλλά και για τη συνέχιση των μεγάλων έργων που συνεχίζουν να εξελίσσουν τη Λάρισα.

Εστίασε επίσης στα βασικά έργα υποδομής που υλοποιούνται τονίζοντας με νόημα «δεν είμαστε λόγια είμαστε τα έργα μας». Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο συνεχιζόμενο σχέδιο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (ήδη 14 συνοικίες έχουν δεχθεί 170 χμλ αντικατάστασης δικτύου), τη συνέχιση του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την άμβλυνση του ζητήματα στάθμευσης, την αναμόρφωση της Ηρώων Πολυτεχνείου, με τις προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ξεκινήσει.

Σε ο,τι αφορά σε στα μεγάλα έργα υποδομών και προστασίας από τις πλημμύρες τόνισε ότι υπάρχει έλλειμμα, συμπληρώνοντας ότι «είναι ευθύνη της Πολιτείας και πρέπει να υλοποιηθούν».

Δείτε βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας του κ. Καλογιάννη:

Δείτε φωτορεπορτάζ:


  


         

Φωτογραφίες – βίντεο: Κώστας Τσιάρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω