Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς αχλαδιών, ροδάκινων, νεκταρινιών και σταφυλιών του Δήμου Τυρνάβου, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Δήμου Τυρνάβου με αρ.πρ.19972/5-12-2022 στην οποία αναφέρονται τα σημαντικά προβλήματα των διάφορων καλλιεργειών του Δήμου που έχουν προκαλέσει τεράστια απώλεια στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Σύμφωνα με την επιστολή οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή τόσο κατά την καλλιεργητική περίοδο όσο και κατά την περίοδο της συγκομιδής, επηρέασαν δυσμενώς την ποιότητα των προϊόντων τα οποία έτυχαν είτε χαμηλών τιμών πώλησης είτε βρίσκονται αδιάθετα σε χώρους αποθήκευσης με την διάθεση τους να είναι αμφίβολη λόγω μικρής διατηρησιμότητας τους, ενώ και σε πολλές περιπτώσεις παρέμειναν ασυγκόμιστα.

Επισημαίνεται ότι τα προβλήματα κυρίως αφορούν τις καλλιέργειες αχλαδιών, ροδάκινων, νεκταρινιών και σταφυλιών οι οποίες αντιστοιχούν στο 90% των καλλιεργειών της περιοχής. Τονίζεται ότι η έλλειψη εργατικών χεριών και η αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε τεράστια απώλεια του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής η όποια ανέρχεται στο 60%.

Ζητείται η αποζημίωση των πληττομένων αγροτών καθώς η μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους απειλεί πλέον την επιβίωση τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω