Άλλη μια δύσκολη εφημερία για τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συνολικά έγιναν 100 εισαγωγές ασθενών Covid είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Από αυτές, όπως επισήμανε, οι 30 έγιναν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κλινών Covid.

Όπως ανέφερε όλο τον τελευταίο μήνα αυτός είναι και ο αριθμός (30) των ασθενών Covid που εισάγονται στο Θριάσιο στις γενικές εφημερίες.  “To ίδιο προσωπικό που τον Νοέμβριο περιέθαλπτε 60 ασθενείς, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει διπλάσιο αριθμό” ανέφερε. “Η πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία είναι αφόρητη” επισήμανε η πρόεδρος του ΟΓΝΕ και ενδεικτικά ανέφερε, ότι συνάδελφός της παθολόγος, που δεν είναι στα επείγοντα, είχε στη χθεσινή εφημερία στην ευθύνη του 60 ασθενείς Covid και non Covid και επτά διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Όσον αφορά στο προσωπικό των νοσοκομείων, επισήμανε πως “δεν έφτανε, δεν φτάνει και δεν θα φτάνει στο μέλλον, εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις τραγικές ελλείψεις που υπήρχαν πριν από την πανδημία οι οποίες παραμένουν. “Στο Θριάσιο δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη επιπλέον. Οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενών”, όπως σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Περισσότερα Εδω