ανταπόκριση: Aχιλλέας Πατσούκας

Στη Ρωσία, μέχρι το τέλος του έτους, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης στο επίπεδο του 60% των πολιτών που θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού λόγω σκεπτικισμού απέναντι στον εμβολιασμό. Είναι πιθανόν περίπου το 55% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πριν από το νέο έτος, υποστηρίζουν οι ειδικοί της Ρωσικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Υπηρεσίας (RANEPA).

“Η σκεπτικιστική στάση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας απέναντι στον εμβολιασμό επιβραδύνει την ανάπτυξη ανοσίας της αγέλης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με εμβολιασμό του 60% των Ρώσων.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, το πιο πιθανό σενάριο είναι μέχρι το τέλος του έτους ο εμβολιασμός του πληθυσμού να κυμανθεί μεταξύ 50-55%”.

Αυτό προκύπτει από την παρακολούθηση του εμβολιασμού στη Ρωσία, την οποία παρουσίασαν οι ειδικοί της RANEPA την Τετάρτη.

Η μελέτη που καλύπτει την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2021, υποστηρίζει πως με τα υπάρχοντα στοιχεία, «τους τελευταίους έξι μήνες πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι αρρώστησαν επίσημα στη Ρωσία και 37,4 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν με τα δύο συστατικά, εκ των οποίων το 90% έχουν αντισώματα, δηλαδή σε πρόχειρη εκτίμηση, τουλάχιστον 36 εκατομμύρια Ρώσοι στις αρχές του φθινοπώρου είχαν ανοσία ποσοστό που καλύπτει το 24,62% ​​του πληθυσμού».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω