Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας η υπόθεση του αγνοούμενου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, με κατηγορούμενους δύο κατοίκους της Αλοννήσου. Πρόκειται για δύο ψαράδες, που φέρεται να είδαν τελευταίοι τον αγνοούμενο εδώ και πέντε χρόνια σχεδόν Γιώργο, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του ΜΟΔ, κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο από κοινού (άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 2β).

Από την έκθεση αυτή φέρεται να επήλθε ο θάνατος του αγνοούμενου Γιώργου Καραμιχαηλίδη. Υπέρ της παραπομπής στο Κακουργιοδικείο των δύο ψαράδων είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο φέρεται να είχε απωθήσει τον Γ. Καραμιχαηλίδη, κλωτσώντας τον στο κεφάλι με την μπότα, όταν αποπειράθηκε να ανέβει στη βάρκα κι εκείνος αιμόφυρτος να είχε χάσει τις αισθήσεις του και να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και ακόμη και σήμερα να αγνοείται. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο δεύτερος ψαράς και χειριστής της βάρκας, καθώς θεωρείται ότι μπορούσε να ακολουθήσει τον Καραμιχαηλίδη στη θάλασσα και να τον περισυνελέξει.
Από την πλευρά τους οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους, ότι όταν φώναξαν στον Καραμιχαηλίδη τι έκανε στη βάρκα που είχε ανέβει, το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου του 2016, στον όρμο του Βότση στην Αλόννησο, εκείνος βούτηξε στην θάλασσα και είχε κολυμπήσει προς τη βάρκα τους. Προσπάθησε να ανέβει σ’ αυτήν, αφού πρώτα πέταξε το σακίδιό του, ζητώντας τους να τον μεταφέρουν εκεί που ήθελε και λέγοντάς τους ότι θα τους έδινε 400 ευρώ, χρήματα που βρέθηκαν στη βερμούδα του…

Ο ένας ψαράς ισχυρίστηκε ότι τον είχε απωθήσει στη θάλασσα και ότι ο Καραμιχαηλίδης είχε πάρει πάλι το σακίδιό του και κολύμπησε προς την έξοδο του όρμου, όπου και τον έχασαν. Οι ψαράδες τηλεφώνησαν στον αδερφό του ιδιοκτήτη της βάρκας, όπου είχε ανεβεί ο αγνοούμενος κι εκείνος με τη σειρά του στον ίδιο τον ιδιοκτήτη, που ειδοποίησε το Λιμενικό. Σημειώνεται πως πέντε σχεδόν χρόνια μετά την εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου από τη Θεσσαλονίκη, παραμένει άφαντος, σαν να τον κατάπιε η γη.
Για την υπόθεση είχαν γίνει δύο προανακρίσεις, που ολοκληρώθηκαν, ενώ η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου, Ματούλα Κουτρώτσιου, είχε καταθέσει στις 20 Φεβρουαρίου 2017, δια των δικηγόρων της, μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου κατά των δύο ψαράδων, που επέβαιναν σε φουσκωτό, το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο γιος της και κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Η μήνυση είχε υποβληθεί για τον λόγο ότι άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να μην τον εγκαταλείψουν. Όλο αυτό το διάστημα είχαν διενεργηθεί έρευνες σε στεριά και θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Αλοννήσου, για τον 30χρονο αγνοούμενο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο 30χρονος Γιώργος, που κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη και διέμενε στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του, αλλά από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, που έπεσε στη θάλασσα, αγνοείται και παρά τις έρευνες που έγιναν, δεν εντοπίστηκε. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με τη φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση, όπου προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να βγει στα ανοιχτά, για βόλτα. Έγινε όμως αντιληπτός από τους δύο ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τριάντα μέρες περίπου, χωρίς αποτέλεσμα.

Περισσότερα Εδω