Μυστηρίων συνέχεια στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας: μετά τον παράξενο θάνατο ενός γύπα και τη δραπέτευση – για μικρό χρονικό διάστημα – μιας νεφελώδους λεοπάρδαλης, η αστυνομία του Τέξας ερευνά τώρα την εξαφάνιση μικρών πιθήκων και υποπτεύεται ότι τους έκλεψαν.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε την Δευτέρα ότι δύο από αυτά τα πρωτεύοντα, δύο αυτοκρατορικοί λεοντοπίθηκοι, έχουν εξαφανιστεί. «Είναι σαφές ότι η περίβολος παραβιάστηκε εκ προθέσεως» έγραψαν οι υπεύθυνοι στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι τα ζώα απομακρύνθηκαν σκόπιμα» από τον ζωολογικό κήπο, εξήγησε η αστυνομία του Ντάλας, χωρίς να κατονομάσει κάποιον ύποπτο. Αυτά τα μικρόσωμα πιθηκάκια με τα άσπρα μουστάκια, που ζουν στα δάση της Νότιας Αμερικής. «συνήθως δεν απομακρύνονται από το σπίτι τους». Παρά τις έρευνες στη γύρω περιοχή μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος τους.

Οι πίθηκοι αυτοί γίνονται συχνά στόχος κλεφτών. Πολλοί είχαν κλαπεί από ένα καταφύγιο στη βόρεια Γαλλία το 2016, από ένα άλλο στη νοτιοανατολική Γαλλία το 2011 και από τον ζωολογικό κήπο του Μπλάκπουλ, στη Βρετανία, το 2014.

Ο ζωολογικός κήπος του Ντάλας έχασε την περασμένη εβδομάδα έναν γύπα, τον Πιν, που βρέθηκε νεκρός με ένα «παράξενο» τραύμα, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατός του δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια. Στις 13 Ιανουαρίου ένας σπάνιος πάνθηρας το έσκασε από μια τρύπα που ανοίχτηκε σκόπιμα στην περίβολό του. Λίγο αργότερα υπάλληλοι ανακάλυψαν μια παρόμοια τρύπα στο κλουβί των σεμνοπιθήκων, ένα είδος πιθήκων της Ασίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω