Δύο βιβλία, αφιερωμένα στον Νίκο Ράπτη (1903-1960) και στην κόρη του Μαίρη (1934-2022), ιδρύτρια των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων, θα παρουσιαστούν στο κοινό της Λάρισας, στο Δημοτικό Ωδείο, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6 μ.μ.

Ο Νίκος Ράπτης υπήρξε ιατρός και βουλευτής. Διακρίθηκε όμως κυρίως για τον πατριωτισμό του και για την ηρωική αντίστασή του στα αποσχιστικά σχέδια της Ιταλοκρατίας, που του κόστισαν τριάμισι χρόνια εξορίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ιταλία.

Η Μαίρη Ν. Ράπτου αφιέρωσε τη ζωή της στα ομώνυμα Εκπαιδευτήρια, που λειτουργούν από το 1957 και άλλες πρωτοβουλίες του Χριστιανικού Έργου. Με σπάνιες επιχειρηματικές, διανοητικές και κοινωνικές ικανότητες, άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στη ζωή της πόλης, του Νομού, και πέραν αυτών, αφού οι μαθητές της σταδιοδρομούν πια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δύο βιβλία θα παρουσιάσουν δύο διακεκριμένοι διανοούμενοι της πόλης μας ο Κώστας Σπανός του “Θεσσαλικού Ημερολόγιου” και η Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου και δύο εκπρόσωποι μας στη Βουλή των Ελλήνων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Βασίλης Κόκκαλης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ουρανία Αλεξίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω