Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα Τετάρτη, Πρωτομαγιά στη Λάρισα. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Αναλυτικότερα η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας στις 10 το πρωί στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας), ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλων υπόλοιπων φορέων στην Κεντρική πλατεία.

Στην ανακοίνωση του το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η 1η Μαΐου είναι ημέρα απεργίας ,τιμής και μνήμης, αλλά και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο. Συμπληρώνονται φέτος 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, οι αγώνες της εργατικής τάξης είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία καθώς και για τη διατήρηση των κεκτημένων, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.

Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά. Σε όλο τον κόσμο, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους αγωνίστηκαν και σε όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, διεκδικώντας καλύτερες και ,κυρίως, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η εργασία αποτελεί, χάρη και στη θυσία αυτών των ανθρώπων, ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας .

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28/2 έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι της χώρας αγωνίζονται για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία, σαν αυτές που δόθηκαν για το 2024. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου”.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνει στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων: “Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες για να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της! Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» βασίζεται στο νόμο του κέρδους. Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο που θα επηρεάζει τη ζωή των πολλών, τόσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, εντατικοποίηση της εργασίας και η δουλειά ήλιο με ήλιο. Με βάση αυτόν το νόμο υπάρχει απουσία μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, σχολεία ετοιμόρροπα, πλειστηριασμοί σπιτιών, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές-εργατικές οικογένειες.

Για αυτό τον λόγο τον Σεπτέμβρη πνίγηκε και βούλιαξε ολόκληρη η Θεσσαλία και η περιοχή της Λάρισας, μιας και η προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα που υπηρετούν διαχρονικά την ίδια πολιτική, αφού δεν αποφέρει κέρδος σε αυτούς που υπηρετούν, δηλαδή στα μονοπώλια, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Και 8 μήνες μετά τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα.

Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 10:30 στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω