Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τα άτομα ηλικίας 25 έως και 39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση έως και τον μήνα Μάρτιο 2023, να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο του κάθε νοικοκυριού για χρονικό διάστημα τριών ετών σε διαμερίσματα της πόλης.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα αποτελεί μία σύμπραξη του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Συνολικά, στην πόλη της Λάρισας θα γίνει η μίσθωση περίπου 26 διαμερισμάτων, τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ESTIA για τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όσοι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και καλούνται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην οδό Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 20 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2410680216. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Δαλακώνη Κερασία, Μακατού Κρυσταλία.

Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κάλυψη», ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Με την Αίτηση προσκομίζονται στους Δήμους τα ακόλουθα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη μοριοδότηση του νοικοκυριού:

α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).

β. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

γ. Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου.

δ. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα.

ε. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

Ο Δήμος καλεί τα νοικοκυριά κατά σειρά προτεραιότητας, να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών στο Δήμο τους αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή τους ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο. Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση. Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας. Τα ακίνητα που ενοικιάζονται αφαιρούνται από την λίστα των διαθέσιμων κατοικιών του Δήμου.

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ότι αφορά την καταβολή του μισθώματος, κι έχει διάρκεια ισχύος τρία έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στον αστικό κώδικα ως προς την ενοχική σχέση μεταξύ μισθωτών και εκμισθωτών.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του ESTIA ΙΙ και ESTIA 2021 να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), στην Ηπείρου 96-98, 2ος όροφος. Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 20 Ιουνίου, πλην αργιών, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 10.30 – 14.00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2411810326 και το 2411810327.

Υπεύθυνος υπάλληλος: Νίκος Καϊμακάμης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω