Συνοπτική αποτύπωση της κτηματομεσιτικής αγοράς από την KellerWilliams ONE

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά ακινήτων είναι δύσκολο να εκτιμηθούν σε όλο τους το φάσμα την παρούσα στιγμή. Ωστόσο, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα και να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας για να σκιαγραφήσουμε τις επερχόμενες τάσεις στον χώρο.

  • • Στην περιοχή της Καρδίτσας μικρό είναι το ποσοστό των φοιτητών, σε τμήματα που λειτουργούν στο νομό μας, που αποφάσισε να αφήσει την κατοικία του λόγω της πανδημίας και του ότι δεν γίνονται διά ζώσης μαθήματα. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 10% περίπου, χωρίς όμως να επηρεάζει τις τοπικές συνθήκες της αγοράς .

Μείζον θέμα παραμένει η αναζήτηση κατοικίας με τουλάχιστον 2 υπνοδωμάτια που κυρίως ψάχνουν τα νέα ζευγάρια . Αυτό οφείλεται στην κρίση της τελευταίας 10ετίας που κράτησε σε πολύ χαμηλά επίπεδα την οικοδομική δραστηριότητα . Ευοίωνο είναι το γεγονός ότι στις αρχές του 2021 στην περιοχή μας ξεκίνησε η ανέγερση νέων οικοδομών για να καλυφθεί η εν λόγω ζήτηση , αλλά και ιδιώτες που στρέφονται στην αγορά οικοπέδων για την δημιουργία δική τους κατοικίας .

Τα χαμηλά επιτόκια των τραπεζών έχουν οδηγήσει τους επενδυτές να στραφούν στην αγορά μικρών διαμερισμάτων αναζητώντας αποδόσεις που κυμαίνονται στο 7-8% .

  • • Στον αντίποδα στα επαγγελματικά ακίνητα ασκείται πίεση καθώς το παρατεταμένο lockdown δημιουργεί αβεβαιότητα σε επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις

Productivity Coach KWONE Ιωάννης Σμυρνιώτης

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω