Με αφορμή την με αρ. πρωτ. Δ1β/ΓΠ οικ. 51980 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα  «Διατροφή παιδιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς» την εβδομάδα 23-27 Ιανουαρίου 2023, το προσωπικό της 10ης Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης Λάρισας πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης σε τρεις παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Η επισκέπτρια υγείας κα Χαρούλα Μεσίρα και η νοσηλεύτρια κα Μερόπη Σέτσικα μίλησαν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας για την σωστή διατροφή, χρησιμοποιώντας ως οδηγό το βιβλίο «Φρουτοβιταμινοχώρα» της συγγραφέως Μαρίας Γεωργίου καθώς και ξύλινα φρούτα- παιχνίδια για την σχηματική αναπαράσταση του παραμυθιού.

Η διαμόρφωση διατροφικών κριτηρίων για την επιλογή των τροφίμων που παρέχονται σε δομές παροχής σίτισης και κυρίως σε δομές προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης αποτελεί, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μια από τις σημαντικότερες ενέργειες για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του πληθυσμού. Δεδομένου μάλιστα ότι, οι διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής, οι παιδικοί σταθμοί μπορούν να αποτελέσουν χώρους ύψιστης σημασίας για την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής στα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους.

Με βάση υπουργικές αποφάσεις στα βρέφη και νήπια κάθε σταθμού παρέχεται η απαραίτητη ποιοτικά και ποσοτικά τροφή και ειδικότερα κατ’ ελάχιστο: πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό. Για την διαμόρφωση του προγράμματος διατροφής λαμβάνονται υπόψη οι σύγχρονες επιστημονικές οδηγίες για την υγιεινή διατροφή των παιδιών καθώς και οι εθνικές διατροφικές συστάσεις για την εν λόγω ηλικία.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω