Οι ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου και Εύα Τζουβαλέκα σε συνεργασία με τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης για θέματα όπως η επιθετικότητα, η γνωριμία με τα συναισθήματα και η διαχείριση τους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσω βιωματικών δράσεων να εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων και να διερευνήσουν τις συνέπειες του εκφοβισμού στα θύματα. Επίσης, τους δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσουν τους ρόλους του θύτη, του θύματος και του θεατή καθώς και τον τρόπο που ο εκφοβισμός επηρεάζει όλους τους εμπλεκόμενους. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά σχολεία της Γλαύκης, του Μεγάλου Μοναστηριού και της Νίκαιας.

Παράλληλα, υποστηρίχθηκαν γονείς μέσα από συναντήσεις σε Γλαύκη και Πλατύκαμπο σε θεματικές όπως η οριοθέτηση και διαχείριση σχέσεων και ο ποιοτικός χρόνος μεταξύ γονέων και παιδιών. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Νίκαιας και στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Αρμένιου στο οποίο πραγματοποιήθηκε υποστήριξη μαθητών για τις Πανελλήνιες.

Το Κέντρο Kοινότητας Κιλελέρ συγχρηματοδοτείται από εθνικός και ευρωπαϊκούς πόρους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω