Με τις καταθέσεις όσων είχαν υπηρεσία τη μοιραία νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο της 28χρονης Κυριακής. Ήδη, έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους έξι αστυνομικοί, μεταξύ τους και ο Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που είχε την τελευταία συνομιλία με το θύμα.

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 39χρονος για να απολογηθεί, ενώ το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στην 28χρονη Κυριακή. Η κηδεία της τελέστηκε σε βαρύ κλίμα στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια. Με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια οι δικοί της άνθρωποι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Στην κατάθεσή του, ο φίλος της Κυριακής, περιγράφει τη στιγμή που περπατούσαν μαζί κατευθυνόμενοι προς το αστυνομικό τμήμα: “Δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν Αστυνομικό που ήρθε και το κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης. Όταν συνήλθα λίγο, είδα την Κυριακή χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πώς έγινε“.

Είμαι συντετριμμένος γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες στιγμές και προσωπικά…. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα και γρήγορα θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια…” τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια.

Δεν μπορεί να φταίνε μονίμως οι αστυφύλακες και οι τροχονόμοι“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και ζητά από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για τις ελλείψεις και την υπολειτουργία αστυνομικών υπηρεσιών.

Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να καταφέρουμε ακριβώς να πάμε στο επόμενο βήμα σε ότι αφορά την πραγματική πρόληψη για τέτοια περιστατικά” τόνισε στο ΕΡΤNews η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου»

Η 28χρονη Κυριακή έλαβε την απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» από τηλεφωνητή της ΕΛ.ΑΣ. , λίγο πριν πέσει θύμα δολοφονίας. Ήταν εκείνη τη στιγμή που η άτυχη κοπέλα βγαίνοντας από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση για να ζητήσει περιπολικό να την συνοδεύσει στο σπίτι της, ενώ είχε ήδη δηλώσει ότι φοβόταν για τη ζωή της. Λίγο αργότερα δέχτηκε την επίθεση του 39χρονου πρώην συντρόφου της πέφτοντας νεκρή.

Για λανθασμένους χειρισμούς στην επικοινωνία του θύματος με την Άμεση Δράση, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews. “Προφανώς και δεν είναι πρέπων ο τρόπος με τον οποίο απαντά σε έναν πολίτη ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Γι αυτό ελέγχεται και αυτός. Θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν με διαφορετικό τρόπο και να διακρίνουν ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της κοπέλας και να παραβιάσουν, σας λέω εγώ εδώ και τον εσωτερικό κανονισμό της αστυνομίας και τι προβλέπεται τι δεν προβλέπεται για τη μεταφορά ενός πολίτη“.

Ανατριχιαστικό είναι και το βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα και δείχνει τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της 28χρονης λίγο πριν δεχθεί τη φονική επίθεση του πρώην συντρόφου της. Η Κυριακή τον βλέπει, κάνει μεταβολή και κατευθύνεται μαζί με τον φίλο που την συνοδεύει, προς το αστυνομικό τμήμα. Ο 39χρονος τρέχει πίσω της και την μαχαιρώνει 5 φορές στην πλάτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω