Τη δεύτερη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικρατώντας με 77-62 του Περιστερίου Vitabiotics στο «Κ.Γ. Ανδρέας Παπανδρέου».

 

Το «τριφύλλι», παρά το κακό του ξεκίνημα, έβγαλε αντίδραση από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα. Το «κλειδί» που έκανε και τη μεγάλη διαφορά ήταν η πίεση στην άμυνα, η οποία δεν υπήρχε έως το 10′ αλλά «εμφανίστηκε» στη συνέχεια. Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-1 και ένα ματς λιγότερο από τους τέσσερις πρώτους. Από την άλλη οι «πρίγκηπες της δυτικής όχθης» έμειναν στη 12η θέση με ρεκόρ 1-2 και επίσης ένα ματς λιγότερο. Η αναμέτρηση είχε ιστορικό χαρακτήρα για τους γηπεδούχους μιας και πριν δύο ημέρες συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση τους. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντάριλ Μέικον με 16 πόντους.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Μετά τα πρώτα 3-4 λεπτά όπου οι δύο ομάδες «εναλλάσσονταν» στο σκορ, οι γηπεδούχοι με κύριο όπλο τα σουτ έξω από τα 6.75μ. έφτασαν έως και το +10 (24-14). Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 29-20. Η διαφορά έμεινε σε παρόμοια επίπεδα έως και τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο, με όπλο την άμυνα και ένα σερί 14-2 ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (39-39) έχοντας για «μπροστάρη» τον Ντάριλ Μέικον. Με τις άμυνες να μην επιτρέπουν πολλά καλάθια, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 41-41.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη. Η διαφορά «άνοιξε» γρήγορα με το «τριφύλλι» να φτάνει έως και το +11 (62-51). Πρωταγωνιστές της ανατροπής – πέρα από τον Μέικον – ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Όμως, όλη τη διαφορά για τους πρωταθλητές Ελλάδας την έκανε η άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο δέχθηκε 29 πόντους ενώ για να δεχτεί άλλους τόσους χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εικοσιπέντε λεπτά. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με σκορ 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 41-41, 53-63, 62-77.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Περισσότερα Εδω