Αναστάτωση προκλήθηκε σε ολόκληρο σχολείο, το οποίο δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή μαθητές από ίδρυμα της πόλης, οι οποίοι αποτελούν στενές επαφές διπλού κρούσματος κορονοϊού που καταγράφτηκε στη συγκεκριμένη δομή. Αντί τα παιδιά να παραμείνουν στο ίδρυμα, σε καραντίνα, πήγαν κανονικά στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Δύο παιδιά από όσα φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Βόλου, πήγαν κανονικά στο σχολείο τους για τα μαθήματά τους. Οι ίδιοι οι μαθητές φέρονται να ανέφεραν στους εκπαιδευτικούς τους ότι στο «σπίτι» τους, στο Ορφανοτροφείο, υπάρχει κρούσμα κορονοϊού.

Εκπαιδευτικοί φρόντισαν άμεσα για τη διασταύρωση της πληροφορίας, με γνώμονα την προστασία της υγείας των υπολοίπων παιδιών, αλλά και του ίδιου του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Εκπληκτοι επιβεβαίωσαν ότι οι δύο μαθητές έλεγαν αλήθεια. Την προηγούμενη ημέρα είχε επιβεβαιωθεί θετικό κρούσμα σε παιδί του ιδρύματος αλλά και σε εργαζόμενο στον ίδιο χώρο. Όμως, αντί όλα τα παιδιά να μπουν προληπτικά σε καραντίνα, τα δύο εμφανίστηκαν στο σχολείο.

Αμεσα εκπαιδευτικοί του σχολείου φρόντισαν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και το ίδιο το ίδρυμα, στέλνοντας τους μαθητές πίσω στο ίδρυμα πριν ολοκληρωθεί το σχολικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Θεοδώρου, επιβεβαίωσε ότι καταγράφηκε διπλό θετικό κρούσμα στο Ορφανοτροφείο, ανέφερε ωστόσο ότι η ευθύνη της μετάβασης ή μη των παιδιών στο σχολείο, είναι της παιδαγωγού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο μαθητές που πήγαν στο σχολείο, είχαν υποβληθεί σε self test όπως η εγκύκλιος ορίζει και είχαν βρεθεί αρνητικοί. Ωστόσο, μετά το συμβάν όλα τα παιδιά μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα για το προβλεπόμενο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ χρονικό διάστημα για την αποφυγή τυχόν διασποράς του κορονοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί που νόσησε έχει καλή κλινική εικόνα αλλά παρακολουθείται η πορεία της υγείας του όπως και των υπολοίπων από τον γιατρό του ιδρύματος και ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ, απ’ όπου λαμβάνονται οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις.

Περισσότερα Εδω