“Καλούμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα παιδιά μπορεί να νοσούν ελαφρά, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος μιας σοβαρής λοίμωξης από Covid” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Μανώλης Παπασάββας διοικητής του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, ενός από τα πέντε σημεία, όπου από αύριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών 5 έως 11 ετών. “Στο Παίδων “Αγία Σοφία αύριο Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα γίνουν 380 με 400 εμβολιασμοί”, όπως ενημέρωσε ενώ “το προσωπικό του νοσοκομείου είναι στη διάθεση των γονιών για οποιαδήποτε πληροφορία θέλουν σχετικά με το εμβόλιο. Η διαδικασία του εμβολιασμού είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των ενηλίκων

Τα υπόλοιπα τέσσερα σημεία όπου θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών, είναι στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης.

“Ο εμβολιασμός ενδείκνυται να γίνεται πρωτίστως για την ατομική προστασία των παιδιών τόσο σωματική όσο και ψυχική. Η οικογένεια θωρακίζεται έναντι του κορονοϊού, τα παιδιά συνεχίζουν τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητές τους ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος διασποράς του ιού ειδικότερα στις πιο ευαίσθητες ομάδες” συμπλήρωσε ο κ. Παπασάββας.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα λάβουν μειωμένη δόση 10 μικρογραμμαρίων και όχι 30 μικρογραμμάρια όπως τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών. Την δεύτερη δόση τα παιδιά 5-11 ετών μπορούν να την λάβουν μετά από 21 ημέρες

Μέχρι στιγμής στο εμβολιαστικό Παίδων “Αγία Σοφία”, που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί 50.000 εμβολιασμοί σε ενήλικες, όπως ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω