Από την Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Λάρισας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε την με αρ. εγκύκλιο 95207/5-10-2022 με την οποία διευκρινίζονται ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με την υποχρέωση αναγραφής του Αρ. ΓΕΜΗ στα έγγραφα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το αρθρο 22 παρ. 3 του ν.4919/2022 ο αρ. ΓΕΜΗ αναγράφεται

α) Σε κάθε έγγραφο που υποβάλλεται προς καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ.,

β) σε κάθε έγγραφο που εκδίδουν οι Υ.Γ.Ε.ΜΗ.,

γ) σε κάθε έγγραφο που αφορά στον υπόχρεο και φέρει την επωνυμία του

δ) στους διαδικτυακούς τόπους του υπόχρεου, και

ε) στα ηλεκτρονικά καταστήματα του υπόχρεου».

Επίσης, από την παρ. 1 του άρθρου 37 του ν. 4919/2022 προβλέπεται ότι «κάθε έγγραφο της εταιρείας, περιλαμβανομένων των επιστολών και των εγγράφων παραγγελίας, που χρησιμοποιείται από υποκαταστήματα αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα, φέρει εκτός των ενδείξεων που προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 22, ανάλογα με την περίπτωση, και την ένδειξη του αριθμού καταχώρισης του υποκαταστήματος στο Γ.Ε.ΜΗ.

Συνεπώς διευκρινίζεται ότι:

1. Η υποχρέωση αφορά αποκλειστικά τα έγγραφα της εταιρείας, όπως οι επιστολές και τα έγγραφα παραγγελίας και δεν καταλαμβάνει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή τα τιμολόγια.

2. Οι κυρώσεις του άρθρου 50 του ν. 4919/2022 δεν θα εφαρμοστούν άμεσα, καθώς εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής Υπουργικής απόφασης.

Ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.larcci.gr/dieykrinistiki-egkyklio-toy-ypoyrgoy-anaptyxis-kai-ependyseon-schetika-me-tin-ypochreosi-anagrafis-toy-ar-gemi-sta-eggrafa-tis-etaireias/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω