Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δημόσιο αγαθό και δημόσια ευθύνη. Η ποιοτική, συμπεριληπτική εκπαίδευση είναι η κινητήρια δύναμη για την εξάλειψη των ανισοτήτων και της φτώχειας, που αφήνουν πίσω εκατομμύρια παιδιά, νέους και ενήλικες. Σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO, σήμερα, 244 εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην φοιτούν στο σχολείο.

Για την ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης στην οικοδόμηση ανθεκτικών κοινωνιών, η 24η Ιανουαρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2018 ως Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης.

Με στόχο να συμβάλει στην προώθηση ανοιχτών, δημοκρατικών και συμπεριληπτικών σχολείων, όπου τα παιδιά και οι νέοι θα μπορούν να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους ανεξάρτητα από το κοινωνικο-οικονομικό τους υπόβαθρο, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας υλοποιεί μια σειρά δράσεων που απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων.

Πρόκειται για πρακτικές που συμβάλλουν στην επιτυχή ένταξη όλων των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν και υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, παρέχοντας τους τις γνώσεις και τα εργαλεία ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες προκλήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω