Μετά τον ΠΑΟΚ που έπεσε «θύμα» του ΠΑΣ Γιάννινα στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, και ο Παναθηναϊκός είχε την ίδια τύχη καθώς ηττήθηκε στους «Ζωσιμάδες» με 1-0. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία πέντε χρόνια απέναντι στο «τριφύλλι» και πήραν το βαθμολογικό τρίποντο με το γκολ του Γκαρντάφσι στο 5ο λεπτό.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε στο ματς ο ΠΑΣ και μόλις στα δύο πρώτα λεπτά επισκέφτηκε ισάριθμες φορές την εστία των «πράσινων» με πιο σημαντική το σουτ του Πέερσμαν που κόντραρε και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 5’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Περέα βρήκε τον Γκαρντάβσκι και αυτός με σουτ έξω από τη περιοχή νίκησε τον Διούδη για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 42’ με τον Αϊτόρ που βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά το πλασέ του έφυγε έξω. Δύο λεπτά αργότερα (44’) στη σέντρα του Μορέιρα ο Περέα δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΣ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες του Γιοβάνοβιτς πίεσαν για την ισοφάριση χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες. Στο 54’ το φάουλ του Λούντκβιστ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 63’ ο Περέα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη από δύσκολη γωνία. Στο 78’ ο Λοντίγκιν είπε «όχι» στο πλασέ του Βιτάλ, ενώ στο 85’ ο Κάργας προσπαθώντας να διώξει παραλίγο να στείλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε. Τέλος στο 90’ η κεφαλιά του Μακέντα δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Κόντε, Λοντίγκιν, Γκαρντάβσκι, Σάλιακας – Σάρλια, Βέλεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πεέρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ λ. τρ. Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα).

Περισσότερα Εδω