Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία με την επίδειξη ΚΑΡΠΑ σε απλούς πολίτες πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Η επίδειξη της ΚΑΡΠΑ γίνεται στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνηση Καρδιάς, με τους διασώστες – εκπαιδευτές  να δείχνουν σε απλούς πολίτες τι ενέργειες πρέπει να κάνουν μέχρι να καταφθάσει βοήθεια από το ΕΚΑΒ, όταν βρεθούν μπροστά σε ένα περιστατικό που ο άνθρωπος χρήζει άμεσης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Η επίδειξη θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι.

Σε δήλωση του στο onlarissa.gr, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας τόνισε ότι “οι πολίτες της Λάρισας έχουν την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούν για την ΚΑΡΠΑ, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει -όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- οι πολίτες να ενημερώνονται για την ΚΑΡΠΑ, προκειμένου να αντιδρούν ψύχραιμα μπροστά σε τέτοια περιστατικά, για να μπορέσουμε να σώσουμε μία ανθρώπινη ζωή”.

Δείτε βίντεο με την επίδειξη ΚΑΡΠΑ από τους διασώστες του ΕΚΑΒ σε απλούς πολίτες στην Κεντρική πλατεία:

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω