Σε διαμαρτυρία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας για την απόφαση απόρριψης από τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας της αίτησης πρόσληψης δύο Ατόμων με Αναπηρία από την ΚΟΙΝΣΕΠ Οικονόμειος που εδρεύει στον Δήμο Ελασσόνας επισημαίνονται τα εξής:

“Με προβληματισμό πληροφορηθήκαμε μέσω επιστολής διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Νικόλαου Γάτσα, σχετικά με την απόρριψη πρόσληψης δύο ατόμων με αναπηρία στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Οικονόμειος» (επιχείρηση που εδρεύει στο Δήμο Ελασσόνας) μέσω προγράμματος της Δ.ΥΠ.Α.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κάνει λόγο για εμπαιγμό της εν λόγω επιχείρησης, για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εξέταση του αιτήματος πρόσληψης και στην εν γένει εχθρική αντιμετώπιση από την νεοτοποθετηθείσα προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Ελασσόνας, η οποία καταγγέλλεται ως άτομο με «απαράδεκτη και κακεντρεχή στάση».

Η δικαιολογία της μη σωστής συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης (δεν είχε υποβληθεί σωστά ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης του απαιτούμενου δικαιολογητικού) της ΚΟΙΝΣΕΠ Οικονόμειος, θεωρούμε ότι δεν είναι σοβαρός λόγος ώστε να επιφέρει την απόρριψη της.

Έχοντας υπόψη την τρομακτική ανεργία που μαστίζει την οικογένεια των Α.μεΑ. (υπερβαίνει το 80%) και η οποία εκτοξεύτηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας τα τελευταία δυο χρόνια, θεωρούμε ότι πρέπει να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των δύο Α.μεΑ. και ζητούμε την παρέμβαση του προέδρου της Δ.ΥΠ.Α. Αθηνών καθώς και την συνδρομή της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας κας Τσιούρβα Όλγας με την οποία έχουμε αγαστή συνεργασία εδώ και χρόνια, ώστε να λυθεί αυτό το δυσάρεστο ζήτημα.

Η Ομοσπονδία μας στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία να βρούνε την θέση που τους αρμόζει και τους αξίζει, τόσο μέσα σε κοινωνικό περιβάλλον όσο και στο εργασιακό”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω