Διαμαρτύρεται έντονα ο Σύλλογος Γονέων Γενικού Λυκείου Φαλάνης για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων από το υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζονται τα εξής: “Μετά και τις αποφάσεις της Υφυπουργού Παιδείας για την έγκριση λειτουργίας των τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2021-2022 καθώς και των τμημάτων Ειδικοτήτων Γ’ τάξης των ΕΠΑΛ, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, διαπιστώνουμε ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ολιγομελών τμημάτων δεν έχει εγκριθεί. Μεταξύ αυτών που ακόμα δεν εγκρίθηκαν είναι και τμήματα του Γενικού Λυκείου Φαλάνης. Ο Σύλλογος Γονέων λοιπόν,μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου , εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την έκδοση της απόφασης υπ’ αριθμ. 106077/Δ2/1-09-2021, με θέμα την «κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού» με την οποία δεν εγκρίθηκε η λειτουργία τριών (03) ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας.

Ζητάμε από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων μαθημάτων προσανατολισμού του ΓΕΛ Φαλάνης, καθώς δεκατέσσερις (14) μαθητές του σχολείου μας θα αναγκαστούν να μετακινηθούν καθημερινά, εν μέσω πανδημίας σε άλλα σχολεία, γεγονός που θα επιβαρύνει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς θα ανατρέψει τον προγραμματισμό τους σε μια κρίσιμη χρονιά προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και θα τους φορτώσει με πρόσθετο άγχος.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω