Πολύτιμες πληροφορίες για το έκτο πανδημικό κύμα που βρίσκεται σε έξαρση, σε πραγματικό χρόνο, για κάθε χώρα ξεχωριστά, από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins, στη δωρεάν διαδραστική έκθεση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυβερνήσεις, ερευνητές και πολίτες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των 1 δισ. χρηστών, που εμπνεύστηκε η Αντιπρύτανης Καινοτομίας του Johns Hopkins, Μπεθ Μπλάουερ.

«Ο κόσμος πρέπει να βλέπει τις πληροφορίες. Πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει έξαρση, ότι πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ότι πρέπει να βασιστούν στις αποτελεσματικές στρατηγικές, να εμβολιάζονται συστηματικά, να βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε και κρατούν τον κόσμο ασφαλή και εκτός νοσοκομείων, χωρίς θνησιμότητα», δηλώνει στην ΕΡΤ η κ. Μπλάουερ.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά λόγω του στρες και της απομόνωσης, εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη. Το ποσοστό των ψυχικά ασθενών αυξήθηκε μαζί με τη σοβαρότητα των περιστατικών αλλά και τα νέα περιστατικά. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά. Η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε επίσης δραματικά. Είναι η στιγμή, όπου η ψυχική υγεία αποτελεί παγκόσμια πανδημική κρίση», τονίζει ο Διευθυντής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Columbia Σάντερ Μαρξ.

Στο SNF NOSTOS Conference για την Υγεία, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το IMEdD, 60 καταξιωμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρόν.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω