Με διαδικασίες εξπρές η Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ψηφίζει σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου προκειμένου να αποφασίσει αν θα αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη.

Κύκλοι στις Βρυξέλλες θεωρούν δεδομένο, ότι θα αποφασίσουν να αρθεί η ασυλία του με δεδομένο ότι ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να επισπευθούν οι διαδικασίες προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Βελγίδας ανακρίτριας που χειρίζεται την καταγγελία που έγινε εις βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Αμέσως μετά την απόφαση της νομικής επιτροπής η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θα εισαχθεί στη μικρή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που θα δώσει, ή όχι το πράσινο φως για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο πρώην ευρωβουλευτής με τρεις επιστολές έχει ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν δέχτηκε να γίνει η ακρόασή του από την νομική επιτροπή.

Η διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη είναι ταχύτατη, δεδομένου ότι τόσο η νομική επιτροπή, όσο και η Ολομέλεια έχουν πολλά θέματα και υποθέσεις που εξετάζουν.

Η δικηγόρος του Έλληνα Ευρωβουλευτή Σταματία Μαλλά πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει:

«Όπως έχει πολλάκις δηλώσει αλλά και αιτηθεί στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου, στην πρόεδρο και την Επιτροπή, ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για τον λόγο αυτόν, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση η επιθυμία του κ. Γεωργούλη είναι η διαδικασία της άρσης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

Αν τελικά αρθεί η ασυλία τότε αυτό σημαίνει ότι στις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου ο Αλέξης Γεωργούλης θα πάρει στα χέρια του τη δικογραφία και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Αυτή τη στιγμή φέρει την ιδιότητα του υπόπτου και όχι του κατηγορούμενου, καθώς δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Η καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό έχει καταγγελθεί τον Ιανουάριο του 2020 στη Βελγική Αστυνομία και τέσσερις μήνες μετά δόθηκε το όνομα του ευρωβουλευτή στις Αρχές. Εκείνος δεν μπορούσε να συλληφθεί καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο και όπως υποστηρίζει έμαθε για την καταγγελία σε βάρος του τη Μεγάλη Παρασκευή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ιδέα, όπως δηλώνουν οι δικηγόροι του, ότι είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης καταγγελίας.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω