μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο Covid και τη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα. Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, προειδοποιώντας ότι οι μεταλλάξεις κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid. Στόχος είναι την Τετάρτη 7 Απριλίου το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει έως 180 κλίνες Covid. Τα υπόλοιπα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Οι εφημερίες του Θριασίου θα υποστηρίζονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, ότι δημιουργούνται συνολικά 51 νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία για την «προσωρινή πολύ έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε». Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν 16 νέες ΜΕΘ στο «Γεννηματάς», 5 στον «Ευαγγελισμό», 5 στο «Λαϊκό», 7 στο «Ιπποκράτειο», 4 στο «Ελπίς», 10 στο «Κωνσταντοπούλειο» και 4 στο «Αττικόν».

Οι άνθρωποι της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν υπό το βάρος μίας πανδημίας, δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό σας την ώρα της μάχης, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Χρειαζόμαστε να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το Σύστημα Υγείας» που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, είπε ο υπουργός Υγείας, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες: «Αυτό το χρονικό διάστημα σας ζητώ κάτι πολύ απλό αλλά και δύσκολο: Προσοχή όπου και αν πάτε». Συνέστησε ευλαβική τήρηση των μέτρων (μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό) και προειδοποίησε ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές, επισημαίνοντας ότι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες.

«Αυτές τις λίγες εβδομάδες, σας ζητώ να προστατευθείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας, τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου» σημείωσε. Κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών. Αν συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτια, είπε, θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, ο κ. Κικίλιας τόνισε «να αισιοδοξούμε ότι λίαν συντόμως θα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο από αυτό που βρισκόμαστε σήμερα». Υπογράμμισε ότι ήδη έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.691.000 δόσεις εμβολίων και πως λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς του Ε.Σ.Υ.

 

Περισσότερα Εδω