Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της μητέρας του Δημήτρη Λιγνάδη, Ευγενίας. Η μητέρα του σκηνοθέτη και ηθοποιού που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας όπως πάρκινσον γι΄αυτό και δεν είχε πλήρη επίγνωση των όσων συνέβαιναν με τον γιο της.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αν και αρχικά όπως αποκάλυψε και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, είχε καταθέσει αίτημα ώστε να του δοθεί άδεια για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του τελικά αποφάσισε να μην πάει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TLIFE μετά και την προτροπή του αδερφού του Γιάννη, ο Δημήτρης Λιγνάδης επέλεξε να μην παραστεί στην κηδεία για να μην ¨κανιβαλιστεί” αυτή η ιερή στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευγενία Λιγνάδη αποτέλεσε για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη σημείο αναφοράς στη ζωή του ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει: « «Η μητέρα μου, απολύτως ρεαλίστρια, μου επισήμαινε τις δεξιότητες επιβίωσης και μου έλεγε: «Μάθε να φτιάχνεις κάνα μακαρόνι, γιατί εκεί σε βλέπω». Εκείνη μου έμαθε πώς να διατηρούμαι στη ζωή»

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Περισσότερα Εδω