Με αφορμή την παράσταση «Τρίτο στεφάνι» που σκηνοθετεί και παίζεται στο θέατρο Παλλάς ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και τη Δανάη Μπάρκα. Ο ηθοποιός μίλησε για όσα τον πίκραναν και τον θύμωσαν όταν ξέσπασε το κίνημα #metoo στη χώρα μας και την προσωπική του ζωή ενώ αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Λιγνλαδη με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Μετά τις αποκαλύψεις του #metoo με εντυπωσίασε η ισχύς και η δυναμική της μισαλλοδοξίας. Έπρεπε να σωπάσουν όσοι δε συμφωνούν ακριβώς με όσα λεμέ. Αυτή η μισαλλοδοξία με θύμωσε και μου δημιούργησε στιγμιαία μια απαξίωση για το θέατρο και εμάς τους ηθοποιούς», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Μαρκουλάκης.

«Δεν μπορείς να ασχολείσαι με το θέμα κακοποίηση και ταυτόχρονα να κακοποιείς δημοσίως άλλους ανθρώπους για την έκφραση της γνώμης τους. Δεν μπορείς να παίρνεις τηλεφωνά να κοπούν άνθρωποι από δουλείες γιατί είπε τη γνώμη του με την οποία εσύ διαφωνείς. Η προσπάθεια είναι να γίνει χειρότερη κακοποιήση και bullying σε ανθρώπους για έκφραση γνώμης. Πολλοί συνάδελφοί μου εκφοβίστηκαν και σταματήσανε να μιλάνε. Πολύς κόσμος σταμάτησε να μιλάει. Εμένα δε με εκφόβισαν άμεσα αλλά έμμεσα…», τόνισε για τον διχασμό και τις διαμάχες στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Ένας γάμος είναι σαν τον ανασχηματισμό… δεν ανακοινώνεται! Πρώτα γίνεται και μετρά ανακοινώνεται. Έτσι κι αλλιώς ζω σαν παντρεμένος», είπε για την προσωπική του ζωή.

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να βιώσει ξανά τη χαρά της πατρότητας «έχω τρία παιδιά στο σπίτι … με τη συγκεκριμένη γυναικά που είμαι στη ζωή θα ήταν μεγάλη μου χαρά να βιώσω ξανά την πατρότητα».

«Δε φοβάμαι να ερωτηθώ για το Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, σχεδόν το αναμένω, απλώς προσπαθώ να μιλήσω γι’ αυτά τα πράγματα αλλά όχι για να δημιουργηθούν τηλεοπτικοί τίτλοι. Εάν σκεφτόμουν να επισκεφτώ ιδιωτικά έναν άνθρωπο στη φυλακή, δεν θα δίσταζα στη συμπεριφορά μου από τη γνώμη που έχει οποιοσδήποτε γι’ αυτό αλλά αυτό είναι μια γενική μου στάση. Δε διαμορφώνεις τον τρόπο που ζεις και σκέφτεσαι από το τι γνώμη θα έχουν άγνωστοι προς εσένα άνθρωποι για εσένα», δήλωσε ο  κ. Μαρκουλάκης τονίζοντας πως δεν στηρίζεται στη γνώμη και άποψη ανθρώπων που δεν γνωρίζει.

Περισσότερα Εδω