Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο αρσιβαρίστας που μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, από χθες το βράδυ βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο 30χρονος αθλητής που συγκίνησε με την κατάθεση ψυχής που έκανε on camera, σήμερα το πρωί βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Καλοκαίρι #νοτ”. Στη συνέντευξή του μίλησε για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται, για το αν οι χορηγοί που έχουν βρεθεί τον έχουν κάνει να αλλάξει γνώμη αλλά και για τις αντικειμένικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Το βράδυ λίγο θορυβήθηκα για το τι έκταση παίρνει το πράγμα. Δεν φανταζόμουν όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης. Εμένα ήταν το αντίο μου όλο αυτό. Δεν μετάνιωσα καθόλου για τη συναισθηματική μου έκρηξη.

Όλοι οι δικοί μου μού είπαν ότι δεν με είχαν δει ξανά να κλαίω. Πάντα όταν έκλαιγα ήμουν μόνος μου. Πάντα έδειχνα ότι δεν με λυγίζει τίποτα. Αυτή η συσπείρωση έγινε γιατί πολύς κόσμος ταυτίστηκε με αυτόν τον αγώνα και τη συναισθηματική μου φόρτιση. Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι απίστευτα».

«Όλη αυτή η επίθεση αγάπης που έχω δεχτεί με έχει γεμίσει αλλά τα προβλήματα θα παραμείνουν. Με έχουν προσεγγίσει πολλοί χορηγοί. Ωραία. Ξεκινάω προπόνηση. Με τι πρόσωπο θα μπω στο γυμναστήριο όταν ο διπλανός μου -που μέχρι χτες είχαμε τα ίδια προβλήματα- -συνεχίζει να τα έχει ενώ εγώ ξέφυγα;

Το θέμα είναι να γίνει κάτι από την Πολιτεία για όλους τους αθλητές, να δώσει κίνητρα. Οπότε δεν ξέρω ακόμα αν έχω αλλάξει απόφαση. Μακάρι να βγει κάτι καλό από όλο αυτό. Είναι πολλοί σαν εμένα. Υπάρχουν πολλοί αθλητές και είπα “βγείτε μιλήστε, μην με αφήνετε μόνο μου” αλλιώς τι θα καταφέρω;» είπε.

Ο αθλητής μίλησε ακόμα και για τις αντικειμενικές δυσκολίες του να εργάζεται και να προπονείται ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν θέλω συγγνώμη από κανέναν. Τους ευχαριστώ που νιώθουν έτσι αλλά δεν φταίει κάποιος. Μακάρι να γίνουν έργα. Περιμένω να πραγματοποιηθούν τα λόγια του υπουργού”.

Περισσότερα Εδω