Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η νέα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιάννη Λαγού που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο ευρωβουλευτής επέλεξε να μην εμφανιστεί στην δικαστική αίθουσα αλλά να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Το δικαστήριο έκρινε, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική πρόταση, ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση. Τ

«Όχι» είπε το δικαστήριο και στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. Με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα οι δικαστές, κατά πλειοψηφία (4-1), απέρριψαν το τρίτο αίτημα της κατηγορουμένης η οποία, μέσω της συνηγόρου της, επικαλέστηκε θέματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα.

 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω