Χάρη σε δύο τέρματα του Φεντερίκο Μακέντα –που σκόραρε ξανά, μετά το ματς κόντρα στη Λαμία– ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και επέστρεψε στα εντός έδρας νικηφόρα αποτελέσματα.

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη (πολύ) μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 15’ ο Αποστολάκης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Χουάνκαρ και Σάρλια, γύρισε την μπάλα προς τον Καρέλη που σούταρε απευθείας, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε τρομερή απόκρουση, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Στο 22’ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναιτωλικού και σέντρα του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνιες, ο Αϊτόρ βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από τον Μελίσσα που απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό από χαμηλή σέντρα του Χουάνκαρ, ο Κώτσιρας σούταρε και ο Μελίσσας απέκρουσε ξανά.

Τέσσερα λεπτά μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Αϊτόρ «διάβασε» την ασταθή απόκρουση του Χουχούμη, μπήκε «σφήνα» στη φάση και δέχθηκε κλωτσιά στο πόδι απ’ τον αριστερό οπισθοφύλακα του Παναιτωλικού.

Ακολούθησε τετράλεπτη καθυστέρηση, έλεγχος από το VAR και κλήση για on field review του διαιτητή Γκάμαρης, ο οποίος επικύρωσε την αρχική υπόδειξη, με τον Μακέντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 53’ και να κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 66’ έφτασε και σε δεύτερο γκολ.

Έπειτα από λάθος του Χουχούμη, ο Μαουρίσιο έκλεψε την μπάλα και τη σέρβιρε προς τον Μακέντα, ο οποίος έκανε το 2-0.

Στο 73’ ο Μακέντα έφυγε στο τετ-α-τετ έπειτα από υπέροχη πάσα του Αλεξανδρόπουλου στο χώρο, όμως επέλεξε να μην «τελειώσει» τη φάση, αλλά να «σπάσει» την μπάλα προς τον Μαουρίσιο, με τον Κορνέλιους να παρεμβάλλεται και να γλιτώνει την ομάδα του από το τρίτο γκολ.

Στις καθυστερήσεις, ο Παλάσιος υποδέχθηκε την μπάλα από τον Χατζηθεοδωρίδη και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, με το 2-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο φινάλε.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ντουάρτε, Φλόρες, Χουχούμης, Λούι

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (76’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (75’ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (67’ Παλάσιος), Μακέντα (82’ Χατζηθεοδωρίδης).

Περισσότερα Εδω