Την ανανέωση των συμβάσεων για δύο μήνες, 25 εργαζομένων στην Επιχείρηση, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως.

Πρόκειται για εργαζόμενους ειδικοτήτων ηλεκτρολόγων υδραυλικών, ηλεκτροσυγκολλητών, χημικών, διοικητικών, εργατών, κλητήρα και πολιτικού μηχανικού.

Στην εισήγηση της υπηρεσίας αναφέρεται ότι η θερινή περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε ότι αφορά την ανταπόκριση της υπηρεσίας στην αποστολή της λόγω των απειλούμενων σημαντικών ελλείψεων προσωπικού. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν αφορούν στην ευθύνη της υπηρεσίας καθώς η ΔΕΥΑΜΒ, με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (7364/07/02/2022), έλαβε στις 15/02/2022 απόφαση για προκήρυξη διαγωνισμού συμβάσεων ΙΔΟΧ, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της.
Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόοδος των προσλήψεων ΙΔΟΧ οκτάμηνης διάρκειας. Επιπλέον, η επιχείρηση με απόφασή της έχει κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 16 εργαζόμενων, η οποία εκδικάστηκε στις 9 Ιουνίου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει απόφαση.

Επειδή υφίσταται περίπτωση άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, από τυχόν προβλήματα στην απρόσκοπτη διανομή πόσιμου νερού και πλημμελούς επεξεργασίας του λύματος, όπως ακριβώς προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 36 του ν. 4765/2021, ισχύει η πρόβλεψη της παραγράφου 1, του άρθρου 206 του ν. 3584/2007, όπου ορίζεται ότι: “Ειδικά επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους Ο.Τ.Α. για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες”, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε την σύναψη 2μηνων συμβάσεων με έναρξη την 20/06/2022 για τους 25 εργαζόμενους.

The post ΔΕΥΑΜΒ: Ανανέωσε 25 συμβάσεις εργαζομένων appeared first on AstraTV.

Περισσότερα Εδω