Ο Τάσος Κωστής βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, όπου μίλησε για την δυσκολότερη περίοδο της ζωής του και πώς ξεπέρασε τα εμπόδια που του προκάλεσε η ασθένεια του.

«Δεν κοιτάω ποτέ πίσω, δεν κάνω μνημόσυνα. Κοιτάω πάντα μπροστά γιατί είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Κοιτάω τι θα κάνω αύριο, άσχετα και αν δεν το κάνω. Έτσι αντιμετώπισα και την ασθένεια, δουλειά της και δουλειά μου. Αυτό που είχα ήταν μάχιμο. Φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου. Αλλά έπρεπε να κρατάω την ψυχραιμία μου και το μυαλό μου καθαρό για να ακούω αυτά που μου λέει ο γιατρός. Να μη θολώνει το μυαλό μου. Το μυαλό είναι σαν το νερό, όταν είναι κουνημένο είναι θολό. Δεν είναι εύκολο.

Πάλεψα σκληρά με την ασθένειά μου. Όλη αυτή η εμπειρία δεν άλλαξε τον χαρακτήρα μου. Γιατί να αλλάξω; Είμαι καλός από άποψη. Αντιμετώπισα την ασθένεια δουλεύοντας και κάνοντας υπομονή. Πρώτα αρρώστησα εγώ και μετά η γυναίκα μου. Εκείνη τη στιγμή δεν καταλαβαίνεις, όταν σου λένε ότι έχεις καρκίνο, η γυναίκα μου λιποθύμησε», είπε αρχικά ο Τάσος Κωστής.

 

«Όταν έμαθα ότι έχει η γυναίκα μου καρκίνο ταράχτηκα πιο πολύ γιατί κατάλαβα τι τραβάει αυτός που είναι έξω από το χειρουργείο. Εγώ έκανα οκτώ ώρες χειρουργείο, ήταν ένας “ύπνος”. Ξύπνησα, δεν κατάλαβα τίποτα, ούτε πόναγα, τίποτα. Αυτή όμως… Πέρασαν οκτώ ώρες μαρτύριο μέχρι να βγω εγώ από το “μαχαίρι”. Όπως πέρασα εγώ όταν έκανε χειρουργείο η γυναίκα μου κι εγώ ήμουν απ’ έξω», είπε επίσης ο Τάσος Κωστής.

Περισσότερα Εδω