«Εδώ και καιρό, μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας, συντελείται στη Γάζα ένα αποτρόπαιο έγκλημα, η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, του παλαιστινιακού, από ένα κράτος, αυτό του Ισραήλ, συνειδητά δε λέω από έναν λαό, που έχει υποστεί και αυτό στο παρελθόν μια γενοκτονία» αναφέρει σε δήλωσή της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κα Άννα Βαγενά.

Όπως σημειώνει: «Τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να εξοντώσουν και όσους απέμειναν βομβαρδίζοντας τη Ράφα, το τελευταίο μέρος στο οποίο θα μπορούσαν να προστατευτούν.

Παραθέτω μόνο μερικά στοιχεία από επίσημη έκθεση του ΟΗΕ.

“Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι οι γυναίκες γίνονται στόχος του Ισραήλ με τέτοιες άγριες, αδιάκριτες και δυσανάλογες επιθέσεις, φαινομενικά δεν φείδεται μέσων για να καταστρέψει τις ζωές τους και να τους αρνηθεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει όλες τις εχθροπραξίες και τα κράτη πρέπει να σταματήσουν αμέσως την εξαγωγή όλων των όπλων. Τα κράτη αυτά δεν μπορούν πλέον να αγνοούν το γεγονός ότι τα όπλα χρησιμοποιούνται για να σκοτώνουν και να ακρωτηριάζουν αθώες γυναίκες και παιδιά. Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες δικαιολογίες”, δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες. “Οι γυναίκες και τα παιδιά δικαιούνται ειδική προστασία σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Εμείς οι γυναίκες και μάνες παιδιών πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο και σε κάθε πόλεμο οπουδήποτε στη γη!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω