Ηχηρή παρέμβαση, πραγματοποίησε η Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, για το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Το παλλαϊκό αίτημα των πολιτών της Λάρισας, οι οποίοι βροντοφώναξαν πρόσφατα δια των αιρετών αντιπροσώπων τους: ‘’”Κάτω τα χέρια απ’ το Ωδείο, την Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο” στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, στην οποία συμμετείχα προσωπικά, ήταν τελικά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” για την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πιστή στην αντι-αυτοδιοικητική της παράδοση η Κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα “θύματά” του.

Ο συγκεκριμένος νόμος και παρά την διαπαραταξιακή αντίθεση της Κ.Ε.Δ.Ε, στην οποία η ΝΔ διαθέτει την πλειοψηφία, έδωσε την “χαριστική βολή” στην αυτοτέλεια των ΟΤΑ και στη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να λειτουργούν, να δημιουργούν και να εκφράζονται, αυτοτελώς.

Τα αυτονόητα ΟΧΙ μας, τα ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, σε κάθε σχετικό άρθρο του νόμου που επέβαλε την υποχρεωτική αυτοδίκαιη κατάργηση των εκατοντάδων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Δήμων, τον αναγκαστικό αφανισμό των Σχολικών Επιτροπών ή τη βίαιη λύση εκατοντάδων Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, από ό,τι φάνηκε δεν ήταν αρκετά.

Τα πράγματα, όμως, είναι ξεκάθαρα: ο “αποδεκατισμός” των φορέων, ακόμη και αν αυτοί είναι φορείς πολιτισμού και αισθητικής ανάτασης των τοπικών κοινωνιών, όπως το ΔΩΛ, είναι από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος, στο “χέρι” της Κυβέρνησης, αφού αυτή έδωσε “εξουσιοδότηση στον εαυτό της”!!! να σώζει ή να αφανίζει κατά το δοκούν, ό,τι δεν της ταιριάζει, χωρίς καμιά αξιολόγηση.

Είναι απαράδεκτο μια νησίδα πολιτισμού στη Λάρισα να ‘’σβήνει από το χάρτη’’ με αυτόν τον τρόπο, θέτοντας εν αμφιβόλω το παρόν και το μέλλον των δεκάδων καθηγητών μουσικής και των χιλιάδων μαθητών τους.

Είναι απαράδεκτο να σβήνονται από την πολιτιστική παράδοση της πόλης η υψηλή παραγωγική επάρκεια του ΔΩΛ , των ποιοτικών συναυλιών – ακόμη και όπερας- των υψηλού επιπέδου σεμιναρίων και των μουσικών σχημάτων.

Ο τόπος μας , θα είναι πιο “φτωχός” πολιτισμικά με “σφραγίδα” της Κυβέρνησης που ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ .

Και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Απαιτείται δράση, άμεσα και καθοριστικά.

Καλώ τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση δημόσια και να συνταχθούν στον αγώνα μαζί με όλους τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση και ανθρώπους του πολιτισμού, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την απόφαση.

Καλώ τα ΜΜΕ της περιοχής μας, με τη δεδομένη ευαισθησία που διαθέτουν και πάντα προτάσσουν τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, να αναδείξουν το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Το δίκτυο #Κανείς Μόνος, προσφέρθηκε ήδη με τους εθελοντές του να συνδράμει στον αγώνα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και υποστήριξης του αγώνα.

Όλοι οι φορείς Πολιτισμού της πόλης, έχουν χρέος να ενώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν την ανατροπή της απόφασης κλεισίματος του ΔΩΛ.

Καλώ τέλος, το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, να αντιληφθεί, έστω και τώρα ότι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, είναι κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, με τεράστιο αποτύπωμα και οφείλει αυτό να το σεβαστεί.

Αν εμμείνει στην απόφασή του, είναι βέβαιο ότι θα βρει απέναντί του, μια ολόκληρη πόλη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω