«Τιμούμε σήμερα αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Το καλύτερο μνημόσυνο είναι η αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε και την τελευταία σπιθαμή γης, θάλασσας και αέρα της εθνικής μας κυριαρχίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λάρισας, παρόντος του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου, στη μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πατρίδος στους αγώνες του Έθνους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις συνιστούν την άτρωτη ασπίδα προστασίας έναντι κάθε πρόκλησης και επιβουλής. Με τα γενναία εξοπλιστικά προγράμματα που εκτελούνται σε όλους τους κλάδους αυξάνεται ακόμη περισσότερο το αξιόμαχό τους. Η σημαντικότερη δύναμη που διαθέτουν είναι, όμως, ο αγνός πατριωτισμός και το πνεύμα αυτοθυσίας των γυναικών και των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων, που με αίσθημα υψηλής ευθύνης επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας σημείωσε ότι «οι Έλληνες δεν λησμονούμε όλους αυτούς που στο διάβα του χρόνου θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για τα ιδανικά του Έθνους, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ιστορία μας. Σε μια εποχή παγκόσμιων ανακατατάξεων και αναταραχών, αντιλαμβανόμαστε με μεγαλύτερη ένταση ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, και ότι όσα κατέκτησαν και κληροδότησαν σε εμάς οι πρόγονοί μας με το αγώνα και το αίμα τους, οφείλουμε να τα υπερασπιστούμε παντί τρόπω».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω