Σχεδόν 220 υπογραφές συγκέντρωσαν σε δύο μόλις ημέρες κάτοικοι στην οδό Δευκαλίωνος, στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας οι οποίοι διαφωνούν με το ενδεχόμενο η λαϊκή αγορά οπωροκηπευτικών να μεταφερθεί στον δρόμο μπροστά από τα σπίτια τους. Παρόμοιες αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από τους διαμένοντες στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στη Νέα Δημητριάδα, οι οποίοι έχουν μπροστά στο σπίτι τους τη λαϊκή τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ο κ. Χρήστος, που μένει στην οδό Δευκαλίωνος επισήμανε στη «Θ» ότι υπάρχει αντίδραση καθώς οι κάτοικοι δεν θέλουν τη λαϊκή στον συγκεκριμένο δρόμο. «Ο δρόμος είναι στενός και πολλά σπίτια έχουν σκαλοπάτια στο πεζοδρόμιο. Οι έμποροι θα βάλουν πάγκους και τελάρα και δεν θα μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι» δήλωσε σημειώνοντας ότι η λαϊκή σήμερα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, δηλαδή στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, οι κάτοικοι τις κατέθεσαν στον αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Τάσο Μπατζιάκα άλλα και στο δήμαρχο.

Σήμερα οι κάτοικοι, όπως δήλωσαν, αναμένεται να επισκεφθούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο φωτιάς σε κάποια από τις στενές παρόδους που οδηγούν σε αδιέξοδο. «Αν ξεσπάσει μια φωτιά και έχουμε λαϊκή από πού θα περάσει το πυροσβεστικό όχημα ή το ασθενοφόρο» διερωτήθηκε. «Καλώς έκαναν και μάζεψαν υπογραφές» δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής ενώ υπάρχει η πρόταση από μερίδα των κατοίκων να γίνει από την οδό Απόλλωνος από την Αγίου Δημητρίου προς τα πάνω η προς τα κάτω καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο δρόμος είναι φαρδύς. Ο κ. Ιωάννης πρότεινε η λαϊκή αγορά να μεταφερθεί στη οδό Δημ. Πολιορκητού, από τη Ζωοδόχου Πηγής και προς τα πάνω.

Για τις αντιδράσεις των κατοίκων ερωτήθηκε ο κ. Μπατζιάκας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η λαϊκή αγορά των οπωροκηπευτικών δεν θα γίνεται μόνο στην οδό Δευκαλίωνος, όπως θεωρούν οι κάτοικοι, αλλά εναλλάξ ανά δίμηνο, και στη Ζωοδόχου Πηγής. Όπως είπε στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, όπου γίνεται η λαϊκή τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχουν αντίστοιχα παράπονα κατοίκων. «Υπάρχουν άλλοι δρόμοι που γίνονται λαϊκές, οι οποίοι είναι πιο στενοί από τη Δευκαλίωνος, όπως η Υψηλάντου, η Λόρδου Βύρωνος και η Αγίων Αναργύρων» πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας την πρόταση για την Δημ. Πολιορκητού ανέφερε ότι δεν φτάνει ο δρόμος καθώς εκεί υπάρχει και η πιάτσα των ταξί. «Όλοι θέλουν τη λαϊκή αλλά δεν τη θέλουν μπροστά από το σπίτι τους. Το καταλαβαίνω ότι είναι στενό το πεζοδρόμιο στη Δευκαλίωνος όμως και οι παραγωγοί πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και να μην αφήνουν τα τελάρα πάνω στο πεζοδρόμιο» σημείωσε.

Η μεταφορά της λαϊκής αγοράς αναμένεται να γίνει προς το Σεπτέμβριο, αφού λάβει σχετική απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου και «περάσει» η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ηρώ Καγιοπούλου

Περισσότερα Εδω