Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γρηγόρης Πετράκος στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” και, μεταξύ άλλων μίλησε για την επιλογή του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Όλοι ξέρουν ότι δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε θα το κάνω ποτέ, αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό γιατί ποτέ δεν παρότρυνα κανέναν ούτε να το κάνει, ούτε να μην το κάνει. Όταν εγώ είμαι γιατρός και έχω 1.000 ασθενείς, πρέπει να δω έναν- έναν το ιστορικό του, να συζητήσω μαζί και του να δω αν πρέπει να κάνει ή όχι το εμβόλιο».

Ο καλλιτέχνης εξήγησε στην Ελένη Μουστάκη τους λόγους που αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο καθώς όπως υποστήριξε δεν το χρειάζεται. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζονται το εμβόλιο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος 45 ετών, γυμνάζομαι καθημερινά, έχω να φάω κρέας και ζωικά 10 χρόνια, έχω ένα ανοσοποιητικό πολύ δυνατό. Κάνω τις εξετάσεις μου συχνά, οπότε δεν κινδυνεύω από καμία λοίμωξη, ούτε από αυτή. Σε εμένα ένας γιατρός που έχει συνείδηση δεν θα συνέστηνε να κάνω το εμβόλιο».

Ο Γρηγόρης Πετράκος θεωρεί παράλογη την κατάσταση που ζούμε με τις υποχρεωτικότητες καθώς όπως λέει: «Έχουν βγει πολλά φάρμακα για τον κορονοϊό, υπάρχουν εμβόλια, στα νοσοκομεία έχουν εμπειρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι ακόμα σε συναγερμό».

Και για όποιον αναρωτιέται γιατί ο τραγουδιστής εκφράζει τόσες συγκεκριμένες απόψεις για την πανδημία ενώ δεν είναι γιατρός ο ίδιος εξήγησε «ότι έχω γράψει 1,5 χρόνο τώρα; είναι μόνο αναδημοσίευση και κολάζ επιστημονικών απόψεων που διαβάζω και αφού έχω πάρει έγκριση από φίλους επιστήμονες και γιατρούς που έχω προσωπική σχέση».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο τραγουδιστής αναρωτήθηκε αν «πηγαίνει με την πλειοψηφία η επιστήμη και η αλήθεια; Τι μας διδάσκει η ιστορία; Ο Γαλιλαίος ήταν ένας όταν έλεγε η γη γυρίζει. Και τη μια γνώμη όταν είναι σοβαρή την εξετάζουμε».

«Η επιβολή της μάσκας είναι ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης»

«Υπάρχουν κοινοί κανόνες που θα τους σεβαστούμε» παραδέχτηκε ο τραγουδιστής, ο οποίος δεν αντέχει τη μάσκα.

«Η μάσκα μου έχει κάτσει πολύ στραβά από την αρχή. Δεν είναι απλό πράγμα. Να φοράω μάσκα 1, 2 χρόνια και να καλύπτω το πρόσωπό μου; Αυτό το θεωρώ ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Σέβομαι τον απέναντι μου. Δεν θα κάτσω απέναντι σε κάποιον που φοβάται χωρίς μάσκα. Για αυτό έχω να πάω σούπερ μάρκετ 1,5 τώρα» ανέφερε.

«Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι. Θέλετε να συνεχίζουμε να σας προστατεύουμε για πολλά χρόνια και να ζούμε έτσι; Ή να πάρουμε το ρίσκο. Πάντα λένε ότι έχουμε δύο κρίσιμες εβδομάδες. Αλλά κράτησε χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ελευθερίας και όχι υγείας».

«Καταγγελίες για το βίντεο μου»

Ο Γρηγόρης Πετράκος αναφέρθηκε και στα μηνύματα που έχει λάβει όλο αυτό το διάστημα. «Κοιτάω μόνο στατιστικά τα μηνύματα και απαντάω σε όσα έχουν ερωτήσεις. Πήρα χαρτί από την εισαγγελία. Ένα φάκελο με το βίντεο μου και μια σελίδα που έλεγε ότι ο εισαγγελέας δέχτηκε καταγγελία από δύο πολίτες που έλεγαν ότι το βίντεο μου παρακινεί σε ανυπακοή και ζήτησα να μου δείξουν αυτά τα σημεία. Μετά από μήνες η υπόθεση  μπήκε στο αρχείο».

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει: «Μην μας βάζετε στους συνωμοσιολόγους ή στους αρνητές. Τι θα πει αρνητής. Αυτός που αρνείται κάτι γιατί είναι κακό. Δεν είναι αρνητής όλων των εμβολίων. Δεν θέλει να κάνει αυτό το εμβόλιο τη συγκεκριμένη στιγμή.

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι οι συνάδελφοί μου με έχουν απογοητεύσει πολύ. Πολλοί έχουν άλλη άποψη που δεν την λένε γιατί φοβούνται την καριέρα τους» κατέληξε ο τραγουδιστής.

Περισσότερα Εδω