Το πολυδιαφημισμένο πλωτό ασθενοφόρο που παραδόθηκε επισήμως από τον Υπουργό Ναυτιλίας στο Λιμενικο σώμα Σκιαθου παρουσία των τριών Δημάρχων των νησιών πριν λίγες ημέρες απέτυχε σήμερα να κανει την πρώτη του διακομιδή από τη Σκόπελο στο Βόλο με καιρικές συνθήκες 4-5 Μποφόρ σε αντιστοιχία με το μέχρι σήμερα σκάφος του Δημήτρη Διολεττα που πάντα καταφέρνει να ξεπερνά τα Κυματα με καιρό πάνω από 5 μποφόρ
Σε «οδύσσεια» κατέληξε η προσπάθεια μεταφοράς ενός ηλικιωμένου από την Σκόπελο, αφού το πολυδιαφημισμένο πλωτό ασθενοφόρο δεν κατέστη δυνατόν να τον μεταφέρει στο Βόλο αναγκάζοντάς τον να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο 86χρονος από τη Σκόπελο φέρεται να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και να μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Κ.Υ. Σκοπέλου όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του βόλου. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο τομέας του ΕΚΑΒ στη Σκιάθο, ο οποίος μετέφερε το αίτημα στο λιμενικό σώμα προκειμένου να γίνει χρήση του νέου πλωτού σκάφους που προμηθεύτηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις περιπτώσεις μεταφορές ασθενών στις Β.Σποράδες.

Το σκάφος του λιμενικού σώματος αναχώρησε από τη Σκιάθο και παρέλαβε τον ασθενή μαζί με την γιατρό που τον συνόδευε, αλλά κάπου στα μισά της διαδρομής οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν να συνεχίσει, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε απαγορευτικό και οι άνεμοι που έπνεαν δεν ξεπερνούσαν τα 4-5 μποφόρ. Ετσι το πλωτό του λιμενικού γύρισε πίσω στη Σκόπελο και η μεταφορά του ασθενή έγινε τελικά με το τακτικό δρομολόγιο του Εξπρές Σκιάθος. Ετσι ο 86χρονος έφθασε στο νοσοκομείο του Βόλου με αρκετές ώρες καθυστέρηση, αφού το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου στις 6.30 το απόγευμα.

Περισσότερα Εδω