Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σαφώς κατώτερος των περιστάσεων στην Κωνσταντινούπολη και ηττήθηκε με 87-75 από τη Γαλατάσαραϊ με μία αγωνιστική να απομένει πλέον για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

O αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά οι δύο ομάδες δεν βρήκαν εύκολες λύσεις στις επιθέσεις τους και το σκορ δεν άνοιξε για καμία από τις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με πρωταγωνιστές τους Κράβις και Ντε Μποστ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ανδρέα Χριστοδούλου να ευστοχεί σε ένα δίποντο και να μειώνει τη διαφορά στους 6 πόντους (28-22).

2ο δεκάλεπτο

Η άμυνα του «Δικέφαλου» συνέχιζε να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, παρά το γεγονός πως μείωσε γρήγορα στους 5 πόντους με καλάθι του Ζερμέιν Λαβ (31-26). Σε εκείνο το σημείο, η Γαλατασαράι έτρεξε ένα σερί 13-2 και απέκτησε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά το σκορ του αγώνα. Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με τον Χριστοδούλου να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και να ρίχνει τη διαφορά και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό (48-40).

3ο δεκάλεπτο

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και βελτίωσαν την εικόνα τους στον επιθετικό τομέα, μειώνοντας και πάλι στους 8 πόντους (60-52) με τρίποντο του Χριστοδούλου. Ωστόσο, η συνέχεια άνηκε και πάλι στους Τούρκους. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Μεμνούμ, «εκτόξευσε» τη διαφορά και πάλι στο +18 (73-55) με τρίποντο του Ντε Μποστ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στο +18 (76-58) με τρίποντο των γηπεδούχων.

4ο δεκάλεπτο

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη διαφορά να αυξάνεται για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (79-58) με τρίποντο του Τριμπλ. Στη συνέχεια αν και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έριξε τη διαφορά αισθητά, δεν κατάφερε να φτάσει σε κάτι καλύτερο, γνωρίζοντας έτσι την ήττα με 87-75.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 48-40, 76-58, 87-75

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω