Επιστήμονες των πεδίων καρδιολογίας, ενδοκρινολογίας, αγγειοχειρουργικής και ιατρικής ηθικής φιλοξενήθηκαν σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας, στο πλαίσιο του ΕλληνοΣερβικού Ιατρικού και Νοσηλευτικού Συμποσίου.

Επρόκειτο για διοργάνωση που αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου συνεργασίας, το οποίο έχουν υπογράψει τα Ιατρικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και επιβεβαιώσει τους ισχυρούς και ακατάλυτους ιστορικούς – πολιτιστικούς δεσμούς της χώρας μας με το σερβικό λαό.

Η αρχή του ΕλληνοΣερβικού συμποσίου έγινε το 2022 στο Βελιγράδι, όταν εκπρόσωποι του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαζί με αυτούς του «Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος» της Κω, του «Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών» και του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» επισκεφθήκαν την πρωτεύουσα της Σερβίας, προκειμένου να τοποθετήσουν την προτομή του Ιπποκράτη στο κτίριο της Ιατρικής και να φυτέψουν στον κήπο του ένα πλάτανο, κάτω από τον οποίο ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του. Τότε, μάλιστα, το Τμήμα Ιατρικής της Λάρισας τιμήθηκε με ειδικό βραβείο.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου παρουσιάστηκαν αντικείμενα με κλινικό ενδιαφέρον.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω