Ο Δήμος Παλαμά σε συνεργασία με Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.) και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παλαμά διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά Δράση Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών.

Η Δράση έλαβε χώρα στο νέο διδακτήριο του 1ου Δημοτικού σχολείου Παλαμά από 01 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2021.
Στη Δράση συμμετείχαν 53 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών όπου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά το καλοκαίρι τους. Πιο συγκεκριμένα, για τις οκτώ εβδομάδες λειτουργίας του Summer ΚΔΑΠ Παλαμά δημιουργήθηκαν οκτώ διαφορετικά project με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά διευρυμένες γνώσεις μέσω δραστηριοτήτων και εποπτικού υλικού. Τα project που ασχολήθηκαν τα παιδιά ήταν:

1)Γνωρίζω άτομα και κοινωνικοποιούμαι,

2)Τεχνολογία: τα θετικά και τα αρνητικά της,

3)Διάστημα και το ηλιακό μας σύστημα,

4)Η Γη μας: Γνωρίζω τον κόσμο,

5)Φροντίζω το περιβάλλον,

6)Ολυμπιακοί αγώνες,

7)Επανάσταση του 1821 και

8)Κυκλοφοριακή αγωγή.

Η κάθε ενότητα διαρκούσε μία εβδομάδα. Αρχικά, τα παιδιά παρακολουθούσαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το θέμα και ακολουθούσε συζήτηση για τις πληροφορίες που άκουσαν και είδαν. Έπειτα, πραγματοποιούνταν κατασκευές σχετικές με το θέμα (είτε ατομικές που έπαιρναν μαζί τους οι μαθητές στο τέλος της ημέρας είτε μεγάλες ομαδικές οι οποίες στόλιζαν την αίθουσα). Κάθε Παρασκευή οι μαθητές παρακολουθούσαν παιδικές ταινίες σχετικές με το θέμα που είχαν διαπραγματευτεί ολόκληρη την εβδομάδα. Φυσικά, καθημερινά τα παιδιά έκαναν γυμναστική και συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια. Κάποιες ώρες της εβδομάδας αφιερώνονταν στην χαλάρωση των παιδιών όπου μπορούσαν να ζωγραφίσουν κάτι, να παίξουν με πλαστελίνη ή να ακούσουν μουσική.
Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος τηρήθηκαν τα μέτρα για τη μη διασπορά του COVID-19 με αποτέλεσμα να μην βρεθεί κανένα θετικό κρούσμα μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών.
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και γονείς!

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω