Νέα στοιχεία από τα όσα κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για περίπου 10 ώρες στις Αρχές έφερε στο «φως» το μεσημέρι της Πέμπτης 23/6 το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Ψύχραιμη, ήρεμη και χωρίς να λυγίσει ούτε λεπτό, η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης περιέγραψε στους αστυνομικούς τι έγινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου την 21η Μαρτίου 2021, από τη στιγμή που έδωσε την πιπίλα στην επτά μηνών Ίριδα μέχρι και τη στιγμή που τη βρήκε νεκρή στο κρεβατάκι της.

«Τη νύχτα της 20ης Μαρτίου πήγαμε με τη Ρούλα για ύπνο γύρω στις 2 με 2,30, αφού παίξαμε με την Τζωρτζίνα. Κοιμηθήκαμε στο δωμάτιο του ζευγαριού, στο διπλό κρεβάτι γιατί ο Μάνος έλειπε από το σπίτι. Γύρω στις 7 με 7.30 το πρωί, η Ίριδα ξύπνησε και την ακούσαμε να κλαίει. Πήγε, του έβαλε την πιπίλα, το ησύχασε και επέστρεψε στο κρεβάτι. Έκανε περίπου 1 λεπτό. Είχα αίσθηση του χρόνου γιατί κοίταξα το ρολόι μου και έτσι γνώριζα πόσο έλειψε η αδελφή μου.

Αναφορικά με τη στιγμή, που η Δήμητρα Πισπιρίγκου βρήκε νεκρό το μωρό, περιέγραψε στους έμπειρους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών: «Εγώ βρήκα το μωρό. Η Ρούλα μου είπε να σηκωθώ από το κρεβάτι για να πάω να δω τι κάνει το μωρό, γιατί είχε πολλές ώρες να κλάψει. Γύρω στις 10.30 ξυπνήσαμε και παραμείναμε στο κρεβάτι για χουζούρι, δεν μας έκανε εντύπωση που το μωρό κοιμόταν ακόμη. Αν είχε φάει καλά το βράδυ, κοιμόταν 12 ώρες συνεχόμενες. Χαζέψαμε λίγο στο διαδίκτυο, σχολιάσαμε αναρτήσεις και φωτογραφίες.

Γύρω στις 11 με 11.30 σηκωθήκαμε από το κρεβάτι και η Ρούλα μου είπε να πάω να ρίξω μία ματιά στο παιδί, ενώ εκείνη θα ετοίμαζε τη φρουτόκρεμα. Όταν πήγα στο παιδικό δωμάτιο, αντίκρισα το μωρό να κοιμάται ανάσκελα, κάθετα στο κρεβάτι όπου βρίσκεται το προσκέφαλο της κούνιας.  Έσκυψα  και το είδα ακίνητο, παγωμένο. Ο κορμός ήταν ακόμα ζεστός αλλά τα χέρια και τα πόδια του είχαν παγώσει. Πήγα τρέχοντας στη Ρούλα για να της ζητήσω βοήθεια. Είχα πάθει σοκ».

Περισσότερα Εδω