Το ενδεχόμενο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, εκτός από τους υγειονομικούς,  άφησε  ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου Στους «υποψήφιους» οι ιερείς και οι εκπαιδευτικοί.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη,  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι, οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «ακόμα και για την εκκλησία εξετάζεται η υποχρεωτικότητα παρότι κι εκεί είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς».

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε  και τη συμμετοχή των παιδιάτρων  στο εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς όπως είπε , για τα παιδιά η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την οργανωμένη ένταξη τους καθώς οι παιδίατροι είναι αυτοί που μπορούν να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω