Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και ζητά ξανά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει ήδη βαφτιστεί «έκτρωμα», τόνισε ο βουλευτής και ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα αντιδραστικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο, για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης, καθολικά από τους υγειονομικούς και τον λαό. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σημείωσε, που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη, δεν θα αφήσουν τους ασθενείς τους βορά στα κοράκια της Υγείας επειδή δεν έχουν να πληρώσουν και δεν δέχονται να αυξήσουν το εισόδημά τους από το υστέρημα του λαού που βιώνει την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. Αντίθετα, επισήμανε ο Γ. Λαμπρούλης, διεκδικούν δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό και δεν τρομοκρατούνται από τα διαδηλωτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα τρία χρόνια της πανδημίας όπου «μένουμε στο ίδιο έργο θεατές», με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι παίρνει μέτρα, ενώ δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό, μιας και είναι «σταγόνα στον ωκεανό» οι λιγοστές προκηρύξεις και -σε συνδυασμό με τις παραιτήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις- οδηγούνται σε «ξαφνικό θάνατο» ολόκληρα τμήματα και κλινικές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, ανοίγοντας νέους επικίνδυνους δρόμους με ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της Υγείας και γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα.

Η γενίκευση των εμπορευματικών κριτηρίων στην Υγεία αποτελεί πιστή εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ, την οποία προωθούν σταθερά και από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ασθενών τις μέρες απουσίας των ιδιωτών γιατρών, αφήνοντας έτσι πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιείται το νοσοκομείο ως πηγή άντλησης πελατείας βάζοντας το χέρι στην τσέπη. «Θεσμοθετείτε το επίσημο και νόμιμο πλιάτσικο», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε το επιχείρημα για δυνατότητα επιλογής εξοργιστικό και κυνικό. «Πόσο ελεύθερος είναι να επιλέξει ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, ο χαμηλοσυνταξιούχος», είπε, κάνοντας λόγο για εκβιασμό και στους γιατρούς του Δημοσίου, που σπρώχνονται να βγουν στην πιάτσα της αγοράς.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, δίνει απλόχερα χρήματα για τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων και του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό δεν περισσεύουν για τις ανάγκες του λαού, είπε ο Γ. Λαμπρούλης.

Κλείνοντας, κάλεσε τους υγειονομικούς και όλο τον λαό να παλέψουν για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας με γνώμονα τη φροντίδα της υγείας του λαού. Με την οργανωμένη πάλη τους να διεκδικήσουν μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, αύξηση μισθών και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Με βάση τα παραπάνω, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω