“Έχουμε μία επέκταση των μέτρων και μία αύξηση των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους περιορισμούς. Μπαίνουμε σε ένα άτυπο lockdown, χωρίς ένα μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων” εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Στο χώρο της εστίασης, όταν του επισημάνθηκε πως το lockdown, είναι για τους ανεμβολίαστους, που στον ελληνικό πληθυσμό είναι ένας στους τέσσερις, σημείωσε πως “Θα πρέπει να δούμε το target group στο οποίο απευθυνόμαστε. Στο χώρο της εστίασης απευθυνόμαστε σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού, που το 50% είναι ανεμβολίαστο και επανέλαβε την έκκληση που κάνει και η εκκλησία για εμβολιασμό στους ανεμβολίαστους επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε άλλο μέτρο για να στηρίξουμε και την κοινωνική επαφή, αλλά και την οικονομία της χώρας. Ωστόσο τόνισε ότι ” Δεν έχω μηδενίσει τα μέτρα στήριξης στον κλάδο της εστίασης”, ο οποίος υποστήριξε πως “Έχει υποστεί ζημία άνω του 1 δισ. ευρώ”.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετοί εργαζόμενοι αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης δεν έχουν εμβολιαστεί, επεσήμανε πως “Έχουμε ζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού από τις αρχές του 2021, προκειμένου να δημιουργήσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τείχος ανοσίας, όσον αφορά στις επιχειρήσεις που έρχεται σε άμεση επαφή ο πελάτης με τον εργαζόμενο”.

Όπως ανέφερε “Δεν έχω μηδενίσει τα μέτρα στήριξης στον κλάδο της εστίασης”, ωστόσο τόνισε πως “ήταν για τους 9-12 μήνες που ήταν κλειστός με κρατική εντολή, μόνο το 30% έκανε delivery. O κλάδος έχει υποστεί ζημία άνω του ενός δισ. ευρώ” εκτίμησε.

“Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το 50% της δυναμικότητας” υποστήριξε. “Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μεικτές παρέες (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), οι οποίες δεν βγαίνουν και από την άλλη τους εμβολιασμένους που δεν βγαίνουν γιατί φοβούνται να μπουν σε εσωτερικούς χώρους. Όσο για τους  ανοιχτούς χώρους εστίασης – πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test- αναρωτήθηκε “στη Βόρεια Ελλάδα ποιος εστιάτορας μπορεί να δουλέψει με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν;”

“Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Δεν είναι συντεχνιακό το θέμα” διευκρίνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω