Σε εξέλιξη το πρόγραμμα “Κινούμαι ηλεκτρικά” στη χώρα μας, με ευρωπαϊκά κονδύλια επιδότησης και αυξημένη ανταπόκριση των νέων αγοραστών οχημάτων, καθώς έως τώρα υπάρχουν 3.000 εγγραφές νέων ηλεκτρικών οχημάτων, μέσα από το Υπουργείο Ενέργειας.

Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου ο Γ.Γ του Υπουργείου Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς υπάρχουν και άλλα προγράμματα σε εξέλιξη σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Καθώς σταδιακά λύνονται καθυστερήσεις στην επιδότηση, πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο λύνονται και άλλα προβλήματα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η ολοκλήρωση της εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) των εθνικών οδών, ανά 100 χιλιόμετρα.

Επίσης, στο ζήτημα της μικροκινητικότητας, προωθείται ήδη η σωστή χωροθέτηση στον πολεοδομικό σχεδιασμό, η συνεργασία σε διαφορετικά Μέσα Μεταφοράς, ήδη με το νομοσχέδιο τον περασμένο Μάρτιο σχετικά με τη διαδικασία βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα διασφαλίζουν τις σωστές υποδομές μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια και με τροποποιήσεις του ΚΟΚ για αλλαγές στο σύστημα μεταφορών και τους δρόμους που είχαν σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου για το αυτοκίνητο.

Επιπλέον μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα υπάρξει νέο νομοσχέδιο που θα αφορά την οδική ασφάλεια ώστε να “κλείσουν” όποιες παράμετροι έμεναν σε εκκρεμότητα. Οτιδήποτε αφορά υποδομές δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται συνεργασία. Πρόθεση είναι να δημιουργούμε κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση, τόνισε.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω