Μετά την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των συλλόγων γονέων του 27ου και 14ου δημοτικών την Τρίτη 8/6 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του 27ου δημοτικού αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με τους καλύτερους όρους παιδαγωγικά και υγειονομικά.

Σε σχετική ανακοίνωσή τονίζεται πως “με βάση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε τον καιρό της πανδημίας, προβλέπεται η αύξηση του μέγιστου αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Δίνει με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα για συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε ένα 7θεσιο σχολείο και πάνω, όπως είναι το δικό μας, ο ελάχιστος αριθμός των παιδιών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 15 παιδιά για την συγκρότηση τμημάτων και ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται από 22 σε 25 παιδιά ανά τάξη.

Η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών μας εν μέσω πανδημίας και τα μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει από τον ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης κάνουν αναγκαία την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μικρότερα τμήματα, με δασκάλους από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο διεκδικούμε :

  • Να μην γινεί καμία μετακίνηση μαθητών εφαρμόζοντας τον προαναφερόμενο νόμο και κάνοντας γεωγραφικές ανακατανομές.
  • Να δημιουργηθούν δυο τμήματα και για τα δύο σχολεία για τους μαθητές της Α΄ τάξης για τη νέα σχολική χρονιά .
  • Να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με μικρότερα τμήματα.

Τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Εμείς οι γονείς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα τους στην υγεία και στην μόρφωση και δεν θα δεχτούμε να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση την λογική της αποφυγής του κόστους”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω